Rel over imitatie van Berlusconi en Bersani door Crozza

Het is het gesprek van de dag in Italië: de imitatie die Maurizio Crozza dinsdagavond gaf van de twee koplopers in de verkiezingscampagne tijdens het veelbekeken songfestival van San Remo. Let vooral op het korte stukje, bijna binnensmonds gezegd (op -2.40) , waarin “Berlusconi’ zegt dat hij Italië haat, de Italianen allemaal haat. ,,Ik wil dit land vernietigen.”

Crozza begint met geld uit de delen. Maar dat is niet van mij, zegt hij. Het is van jullie. Dat is een verwijzing naar de belofte van Berlusconi om de belasting op het eerste huis die vorig jaar is betaald, terug te geven. En in het lied ‘Formidable’ zingt Crozza/Berlusconi dat hij iedereen zal kopen, onverzadigbaar is, alleen maar aan zijn eigen zaken denkt, en nooit van het toneel zal verdwijnen.

Dit lied levert felle reacties op, hier nog eens na te kijken. Het duurde een paar minuten voordat het programma verder kon gaan. Dit liedje was geen propaganda, zei Crozza na het geroep. Het is allemaal waar.

Daarna kwam Bersani aan de beurt, de leider van de linkse Democratische Partij.

Die lijkt op een zen-monnik die langs de rivier zit te wachten tot het lijk van zijn tegenstander voorbij drijft, zei Crozza. En ook: Premier Monti weet wat hij wil, Vendola (de radicaal-linkse bondgenoot van Bersani, ML) weet wat hij wil, maar ik, zegt Crozza/Bersani, ,,zit al twintig jaar naar het menu te kijken”.

.

 

 

Eerst Berlusconi

 

Vooral de keiharde persiflage van Berlusconi stuitte op kritiek, tijdens de uitzending en erna. Kan dat wel, tijdens de campagne?

This entry was posted in kunst, politiek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>