Rood was geel in Pompei

Fresco uit de Villa dei misteri

Pompei-rood is een beroemde kleur: intens en sjiek, een begrip in de kunstgeschiedenis. Maar nu hebben Italiaanse onderzoekers ontdekt dat lang niet al het rood van de befaamde fresco’s in Pompei in de oudheid ook rood was. The Guardian heeft een interessant artikel over een wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat sommige muren die nu rood zijn, in de oudheid geel waren en rood zijn geworden door een chemische reactie met de gassen die vrijkwamen toen de Vesuvius in 79 voor Christus tot uitbarsting kwam.

This entry was posted in politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>