Aftellen naar de presidentsverkiezingen

Donderdag komt het Italiaanse parlement in een gezamenlijke zitting bijeen om een nieuwe president te kiezen, een opvolger voor Giorgio Napolitano. De formatie staat stil tot dat is gebeurd. Een korte overzicht van de stand van zaken:

– Een belangrijke vraag is of Berlusconi en Bersani proberen het eens te worden over een kandidaat. Berlusconi wil helemaal niets weten van een kandidatuur van Romano Prodi. Dan liever het land uit, zegt hij.

– Renzi, de verjonger binnen Bersani’s Democratische Partij, waarschuwt voor een compromis dat leidt tot een minder goede kandidaat. Hij uit steeds vaker kritiek op Bersani.

– En Grillo en zijn Vijfsterrenbeweging? Dit houden vandaag, via internet een referendum. Tegen de vijftigduizend mensen die zich eerder als grillini hebben ingeschreven, mogen meestemmen. Het gaat om een tweede ronde, waarin tien kandidaten zijn overgebleven.

This entry was posted in politiek, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>