Verkiezing president: Bersani wordt over de hekel gehaald

De eerste twee rondes van de presidentsverkiezingen zijn een drama geworden voor Pier Luigi Bersani. Zijn ideetje, om samen met het kamp van Berlusconi oud-vakbondsman Franco Marini tot president te kiezen, is mislukt. Een groot deel van zijn eigen partij wilde er niet aan meewerken. Omdat Marini, nu tachtig jaar, te veel een man is van de oude politiek. En omdat ze op geen enkele manier willen samenwerken met Berlusconi.

Meteen wordt op vele manieren de draak gestoken met Bersani. De website Huffington Post heeft de grafische kritiek bij elkaar gezet. De 61-jarige Bersani heeft een psychodrama veroorzaakt binnen zijn Democratische Partij. De afkorting PD krijgt een andere betekenis.

Curzio Maltese, commentator van La Repubblica, zei gisteren cynisch: ‘Goed werk. De eenheid bij rechts is hersteld, en links is verdeeld.’ In dit overzichtje nog meer alternatieven voor de betekenis van PD.

Ook uit een andere prent spreekt volslagen onbegrip voor de koers die Bersani tot nu toe heeft gevaren:

‘Wie zijn wij? Centrum-links
En wat willen wij? Een president van centrum-links.
En hoe doen we dat? Door mensen voor te stellen die we zelf ook helemaal niet willen.’

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>