‘Verkracht de minister': lid Lega Nord veroorzaakt enorme rel

Deze pagina is niet meer te vinden op Facebook, maar toch hebben heel veel Italianen hem gezien. Want wat Dolores Valandro, een lokale afgevaardigde van de Lega Nord in Padua, haalt hier ongehoord grof uit naar minister van Integratie Cecile Kyenge, de eerste zwarte minister in Italië.

Valandro schreef, als commentaar op een berichtje over een poging tot verkrachting door een Afrikaanse man van twee Roemeense vrouwen:

Is er dan niemand die haar verkracht, dan begrijpt ze tenminste wat het slachtoffer van deze gruwelijke misdaad doormaakt ?????????? Schande!

Dat ging zelfs haar eigen partij, die toch ook in felle bewoordingen kritiek heeft op Kyenge, te ver. Van veel verschillende kanten kreeg de 49-jarige bewindsvrouw, een oogarts die in Kongo is geboren en in Italië lid is geworden van de linkse Democratische partij, steun en solidariteit toegezegd – voor een overzichtje, zie dit Engelstalige bericht. 

Valandro heeft haar excuses aangeboden, is uit de partij gezet, en de Facebookpagina is weggehaald. Maar het is geen incident. Kyenge wil in Italië het ius soli invoeren: wie in Italië geboren wordt, krijgt de Italiaanse nationaliteit, ongeacht de nationaliteit van zijn of haar ouders. De Lega is daar fel tegen. Al eerder raakte een europarlementariër van de Lega in opspraak omdat hij na de beëdiging van Kyenge had gesproken over een bonga-bongakabinet.

 

 

This entry was posted in immigratie, politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>