De telefoontjes tussen Berlusconi en zijn meisjes

Ruby (foto La Repubblica)

Je denkt dat je het verhaal wel kent van Berlusconi en zijn bunga-bunga feestjes, van de jonge meisjes op wat hij steeds heeft omschreven als cene eleganti, stijlvolle maaltijden bij hem thuis. Maar de ontluistering kan nog groter. Maar via de website van La Repubblica, dat al een uitgebreid dossier had over ‘Rubygate, is nu een aantal afgeluisterde telefoongesprekken te beluisteren – in het Italiaans.

Wat horen we? La Repubblica vat het samen:

Un uomo in balia di se stesso, della sua stanchezza, dei suoi vizi e delle ragazze-sanguisughe di cui si è imprudentemente circondato.

Het zijn de details die de ontluistering van Berlusconi alleen maar groter maken:

‘Ruby’ die aan een vriend vertelt dat ze vijf miljoen euro heeft gevraagd en gekregen om te liegen over haar leeftijd, en dat ze 47.000 euro per week krijgt.

Marysthell spreekt hem voortdurend aan met amore. Maar terwijl hij als een oude bok vraagt of ze die avond voor hem komt dansen met een paar andere meisjes (alhoewel hij vijf wel veel lijkt te vinden), wil zij van hem vooral dat hij een plekje voor haar regelt bij een varieté-gezelschap.

Nicole Minetti, de voormalige tandartsassistente die via de Berlusconi de politiek in is gegaan,  instrueerde de meisjes van te voren. Vertel hem maar dat je in Parijs hebt gestudeerd, aan de Sorbonne, hij vindt het leuk als je Frans spreekt.

Etc etc.

Het is nu eigenlijk helemaal niet meer voor te stellen hoe Berlusconi, die voor later dit voorjaar een groots politiek plan heeft aangekondigd,  hierna nog enige politieke rol van betekenis zou kunnen vervullen.

 

This entry was posted in politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>